"lowfat architecture and interiors creates well crafted spaces with a sensitivity to human scale, context, social and environmental sustainability."

Founded in 2001 by Giorgos Varelas and Alexandros Patsis, Lowfat architecture + interiors is an architectural design practice based in Athens. The practice’s portfolio includes private residence commissions, leisure interiors, retail stores, hotels and workplaces.
The level of excellence of the studio’s work has been recognised by various awards and publication. True to its core vision as a space of creative collaboration, the studio’s team consists of people with a shared interest in design, culture, material research and construction traditions and methodologies.
Lowfat’s work spans across various scales and is the product of a well crafted collaboration between design research professionals and construction coordination specialists. The design team is keenly updated on the latest status of construction standards, and incorporates technology and building materials in innovative and unexpected ways. Project analysis and consultation in close cooperation with the clients, has proven key component to the consistency of the studio’s realised work in terms of aesthetics, function, time planning, technical and financial approach.

Founding Members
Giorgos Varelas, Senior Partner
Alexandros Patsis, Senior Partner

Team
Orestis Argiropoulos, Architect
Alexandros Martigopoulos, Architect
Evi Prokou, Architect
Evi Sougkara, Architect

We are working with
Porsche
Yamaha
Sixt
Motodynamics SA
Accepted SA
Obrela Security Industries
Relevance Digital Agency
Oli Living
Eldalot Ltd
Montblanc
Faber Castell
Dunhill

We have been designing for 20 years!

view all our projects
  • retail

    Gear Up Store

    The store is situated in Gerakas municipality, on the central axis of Marathonos highway. It is a 150s.m. space on the ground floor of a two story building, with a ceiling height of 5 meters.

  • workplace

    Motodynamics Headquarters

    The interior design for Motodynamics HQ in Maroussi is inspired by the experience of highway driving, introducing long circulation pathways with intertwined natural and artificial lighting scenarios, combined with a commitment to environmentally sustainable solutions.

  • workplace

    Accepted Office

    The new headquarters for the information technology company Accepted, is an intimate space with an entrance lobby that doubles as a place for collaboration. The offices’ space, situated on the ground floor of a mixed use building near the market area was originally purposed as […]