Office Space in Marousi

For this workplace configuration, the space is designed as an impromptu installation of various enclosures within a given building shell. Boxes, vans and houses were introduced to create spaces of privacy and shared working space.

  • Location: Maroussi, Greece
  • Client: Private
  • Year: 2017
  • Status: Built
  • Architectural Design: Lowfat Architecture + Interiors
  • Partner: Giorgos Varelas, Alexandros Patsis
  • Project Architect: Orestes Argiropoulos
  • Lighting Design: L+DG Thomas Gravanis Lighting Architects
  • Construction: ENMAC ΕΠΕ
  • Photography: Panagiotis Voumvakis
  • Awards & Mentions:

    BigSEE Interior Design Award Winner 2019

Share on:
Facebook
Pinterest
LinkedIn

The project aims at creating a comfortable, functional and bright working environment with an emphasis on spaces for creative meeting and co-working. The working areas are designed as an open plan and are oriented towards the main atrium to take advantage of the sunlight while the circulation areas are situated on the darker zone of the building. In the upper two levels where the plan is linear, the layout of desks is linear likewise, with intervals of enclosed and open spaces for meeting and co-working.

 

The intervention on the building shell and infrastructure was decided to be minimal. Air ducts and wiring have remained visible and suspended ceilings were used only were they were absolutely necessary. For the open space work areas, desks and lighting systems, a palette of light colors and natural materials was chosen.

A large pin-up wall throughout the length of the office in the two upper levels creates a common space of cooperation and discussion. The open plan workspace is intermingled with enclosed meeting spaces with a unique texture and material profile.

An amphitheater for informal meetings and presentations was installed in the basement. The walls and floor are covered in birch plywood panels and the ceiling is lit by an array of pendant lights, giving the space a golden, warm tint.