Motodynamics Headquarters

The interior design for Motodynamics HQ in Maroussi is inspired by the experience of highway driving, introducing long circulation pathways with intertwined natural and artificial lighting scenarios, combined with a commitment to environmentally sustainable solutions.

  • Location: Maroussi, Greece
  • Client: Motodynamics S.A.
  • Year: 2021
  • Status: Built
  • Architectural Design: Lowfat Architecture + Interiors
  • Project Architect: Orestes Argiropoulos
  • Team: Alexandros Martigopoulos, Evi Prokou
  • Mechanical Engineer: ConAP, Andreas Psaroudakis
  • Lighting Design: CLPD, Christos Papachristos
  • Construction: Lowfat Architecture+Interiors
  • Photography: Panagiotis Voumvakis
Share on:
Facebook
Pinterest
LinkedIn

The office space is situated next to Athens’ olympic stadium and hosts four companies with a total of 100 employees, with plans to expand in the imminent future. The open plan layout allows for optimum communication between disparate teams and administrative clusters, maintaining sound comfort through devices such as sound barrier furniture and sound absorbing panels. Meeting rooms and private offices are arranged in parallel to the outer windows,  within transparent glass cubicles. 

Motodynamics-office-by-lowfat-004
Motodynamics-office-by-lowfat-005
Motodynamics-office-by-lowfat-006
Motodynamics-office-by-lowfat-008
Motodynamics-office-by-lowfat-009

A variety of private and collective spaces, such as informal meeting lounges, break-out terraces and privacy booths provide multiple scenarios of working and socializing. 

Motodynamics-office-by-lowfat-015
Motodynamics-office-by-lowfat-016
Motodynamics-office-by-lowfat-017

The design elaborates the company’s philosophy on work practice, social responsibility and brand identity, by establishing an interplay between inside and outside, private and collective space. A landscape of dynamic lighting effects that swift color temperature and intensity throughout the day is employed along the central axis of circulation.

Motodynamics-office-by-lowfat-002
Motodynamics-office-by-lowfat-003

 The outdoor experience is enhanced by an artificial atrium at the heart of the building that casts a white, cloudy daylight. The concept of flow is further underlined by the use of linear elements, such as ceiling lights and carpet patterns, in an out-of-grid arrangement.

Motodynamics-office-by-lowfat-010
Motodynamics-office-by-lowfat-011
Motodynamics-office-by-lowfat-013
Motodynamics-office-by-lowfat-014

Our flexible design approach such as the modular seating system in the dining area, helps reconfigure this area into a seminar room when needed.

Motodynamics-office-by-lowfat-018
Motodynamics-office-by-lowfat-021
Motodynamics-office-by-lowfat-019